Pasen '23: Frozen Lemon Crumble Bars

Pasen '23: Frozen Lemon Crumble Bars

Omschrijving

Okay, this is the guilty one. Maar lékker! Snijd daarom leuke kleine bars in plaats van afgrijslijk grote punten. Het geheim van dit gerecht zit 'm in de zalig zacht zalvige Lemoncurd van kippenboerderij De Lankerenhof. En natuurlijk in onze huis koks. Oh ja, vingers aflikken mag, nee moet zelfs!

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

  2. Maal 100 gram koekjes fijn en roer de kruimels door de boter.

  3. Vet een bakvorm in en bekleed de binnenkant met bakpapier. Doe de kruimels in de bakvorm en druk ze stevig aan met een lepel.

  4. Laat de bakvorm ongeveer 15 minuten in de koelkast staan zodat de bodem afkoelt.

  5. Hak de rozemarijn fijn

  6. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de poedersuiker. Voeg vervolgens de lemoncurd en fijngehakte rozemarijn toe.

  7. Stort het mengsel op de bodem van de bakvorm. Verkruimel de rest van de koekjes en de anijszaad over de bovenkant.

  8. Zet de bakvorm 3 uur in de vriezer.

  9. Maak het glazuur met 75 gr poedersuiker. Druppel citroensap beetj evoor beetje op de poedersuiker en roer goed tot er een gladde massa ontstaat.

  10. Serveer de lemon bars in repen met een beetje glaze.

Recept: Wauw factory
Foto: Mees