Fruit springrolls

Fruit springrolls

Omschrijving

Fruit eten is supergoed voor kinderen, maar hoe houd je dat leuk? Bijvoorbeeld door er een loempiaatje van te rollen. Het fruit zit handig bij elkaar in een rijstvelletje en de kids kunnen lekker dippen in de pindakaas. Zo wordt fruit eten extra leuk en lekker.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in dunne partjes, schil de kiwi en snijd in halve plakjes, snijd de banaan in plakjes en pel de mandarijn. 
     
  2. Week de vellen rijspapier om beurten in een kom water tot ze zacht zijn. 
     
  3. Verdeel het fruit in een rechthoekige vorm over het midden van het rijstpapier. Vouw twee kanten van het papier naar binnen en rol de open kanten van onder naar boven op. Leg de rolletjes op een bord. Serveer direct. 
     
  4. Dip de rolletjes in de pindakaas en dan in de hagelslag.