Ganzenbout op Oosterse wijze met Couscous

Ganzenbout op Oosterse wijze met Couscous

Omschrijving

Ganzenbout; iets wat niet zo vaak gegeten wordt maar wel heel lekker is. Doordat je hem lang stooft in de oven wordt het vlees superzacht. Ik serveerde hem op oosterse wijze, met couscous. Zo zet je eens iets heel anders op de kersttafel. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Wrijf de ganzenbouten in met de garam masala en wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg ze in een afsluitbare ovenschaal met de gehalveerde citroen (of dek af met aluminiumfolie).
     
  3. Gaar de ganzenbout 3 uur met dekesel (of folie) in de oven en dan nog een half uur zonder deksel.
     
  4. Begin 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd met de couscous. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes en snipper de knoflook. Doe met de garam masala in een kom en voeg de couscous toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheutje olie toe. Roer het mengsel goed door. Voeg het kokende water toe en dek de couscous af. Laat 10 minuten staan.
     
  5. Snijd de groene kool in reepjes en breng op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie en de wijnazijn.
     
  6. Roer de couscous los en verdeel over de borden. Maak af met olijven, grof gehakte hazelnoten en gehakte peterselie.
     
  7. Leg wat van de kool op het bord en leg de ganzenbout hierop.
     
  8. Serveer met extra partjes citroen.