Garnalencocktail met Avocadocrème

Garnalencocktail met Avocadocrème

Omschrijving

De garnalencocktail is een echte kerstklassieker. Voor hofweb maakte ik hem met een frisse twist van knapperige, gemarineerde venkel. Dit voorgerechtje is trouwens ook heel makkelijk van te voren te maken. Bewaar de venkelkimchi en avocadomousse apart in de koelkast tot gebruik. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkel in hele dunne plakjes, het liefste op de mandoline. Doe de plakjes in een kom met de rijstazijn en chillisaus en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat even marineren.
     
  2. Doe de avocado in een kom met de mayo, crème fraiche, limoensap en grof gehakte koriander. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak met wat zout.
     
  3. Breng de garnalen op smaak met wat zout en peper.
     
  4. Verdeel de avocadomousse over vier glaasjes en schep de venkel-kimchi erop. Maak af met de garnalen en rode peperringetjes naar smaak.