Gebakken ei met Pancetta, Tomaat en Tijm

Gebakken ei met Pancetta, Tomaat en Tijm

Omschrijving

Wakker worden op nieuwjaarsdag zal niet bij iedereen soepel verlopen. Na een avond met net iets te veel drank en erg laat je bed in, wil je ’s ochtends maar één ding: een stevig ontbijt. Toen ik in Londen woonde (waar het elk weekend feest was!) gingen we op onze vrije zondagochtenden vaak samen ontbijten of brunchen in pub/oesterbar ‘The Cow’. Daar stonden als opfrisremedie altijd twee karaffen bloody mary en virgin mary klaar op de bar.

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote koekenpan en bak de pancetta op matig hoog vuur goudbruin en krokant.
  2. Haal het spek uit de pan en verdeel het over twee borden.
  3. Verhit nu de boter en roer de tomaatjes erdoor. Schuif ze naar de ene kant van de pan, en breek de eitjes boven de pan (voorzichtig en vlak erboven, als je de dooiers heel wilt houden).
  4. Bestrooi met de tijm, wat zout en peper naar smaak en bak ze enkele minuten.
  5. Rooster intussen het brood, snijd het in brede repen.
  6. Verdeel het ei en de tomaatjes over de borden, breek de geitenkaas in stukken en leg die erbij.