Gebakken Geitenkaasbonbons

Gebakken Geitenkaasbonbons

Omschrijving

Je hoeft het jezelf helemaal niet moeilijk te maken om iets lekkers op tafel te zetten met kerst. Dit kleine voorgerechtje staat makkelijk in 20 minuten op tafel, maar het is ook een leuk gerechtje  om bij de borrel of als amuse te serveren.

Tip: Pak de geitenkaas goed in en bak ze vooral kort, anders smelt de kaas uit de pakketjes. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de geitenkaasrol in acht gelijke schijfjes/stukjes. Hak de noten fijn en meng met de honing en dragon, breng op smaak met zout en peper. 
     
  2. Leg op ieder plakje geitenkaas een schepje van het notenmengsel. Leg twee spekplakjes kruislings over elkaar. Pak hiermee de geitenkaasschijfjes in.
     
  3. Verhit een koekenpan met een piepklein beetje olie, bak hierin de geitenkaaspakketjes kort aan beiden kanten bruin en krokant. Verdeel de veldsla over de borden, besprenkel met wat olie en rode wijn azijn en leg hierop twee pakketjes per persoon.
     
  4. Lekker met wat brood erbij.