Gebakken Peer met Hazelnotenroom

Gebakken Peer met Hazelnotenroom

Omschrijving

Eén woord, verrukkelijk, gaat het ook met kerst goed doen!

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stukje van de citroen en knijp 1 eetlepel citroensap eruit.
  2. Klop met de mixer het citroensap, de room en nootmuskaat met 1/2 el suiker half stijf.
  3. Snijd de peren in parten en verwijder de schil en klokkenhuis.
  4. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de peer toe. Bak de peer op middelmatig hoog vuur goudbruin, voeg na ca 5 min de resterende suiker toe.
  5. Schep ze regelmatig om en bak de peer in ca 15 min goudbruin en gaar.
  6. Verdeel de peren in 4 diepe borden.
  7. Rooster de gehakte nootjes in een droge koekenpan enkele minuten. Draai het vuur uit en voeg een snufje kaneelpoeder toe.
  8. Schep de room naast de peren en strooi de noten erover.
  9. Trek met een zesteur schilletjes van de citroenschil boven de room en serveer direct.

Geen zesteur; schil dan met een dunschiller de schil van de citroen en snijd deze in flinterdunne reepjes). Lekker met een bol vanille-ijs