- Snijd een klein stukje van de citroen en knijp 1 eetlepel citroensap eruit.
- Klop met de mixer het citroensap, de room en nootmuskaat met 1/2 el suiker half stijf.
- Snijd de peren in parten en verwijder de schil en klokkenhuis.
- Verhit de boter in een koekenpan, voeg de peer toe. Bak de peer op middelmatig hoog vuur goudbruin, voeg na ca 5 min de resterende suiker toe.
- Schep ze regelmatig om en bak de peer in ca 15 min goudbruin en gaar.
- Verdeel de peren in 4 diepe borden.
- Rooster de gehakte nootjes in een droge koekenpan enkele minuten. Draai het vuur uit en voeg een snufje kaneelpoeder toe.
- Schep de room naast de peren en strooi de noten erover.
- Trek met een zesteur schilletjes van de citroenschil boven de room en serveer direct.
Geen zesteur; schil dan met een dunschiller de schil van de citroen en snijd deze in flinterdunne reepjes). Lekker met een bol vanille-ijs