Gebakken Perensalade met rauwe Ham en Tijm

Gebakken Perensalade met rauwe Ham en Tijm

Omschrijving

Met de gebakken peren zitten krijgt met dit recept een hele andere betekenins, want op deze manier is dat helemaal niet zo erg. Deze salade is lekker zoet door de peertjes en zit supersnel in elkaar. Wil je hem iets pittiger maken? Voeg dan een gesnipperd uitje toe. Maar ik wilde vooral dat de gekarameliseerde peer en rauwe ham er goed uitkwamen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de peren door de helft en snijd ze in repen.
     
  2. Verhit boter in een koekenpan en bak de peren hierin om en om aan. Voeg de tijm, honing en balsamico toe en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan nog 5 minuten stoven.
     
  3.  Scheur de blaadjes van de krop bataviasla en was ze met de rucola. Verdeel over de borden. Verdeel ook de plakjes rauwe ham over de sla. Schep de peren met het vocht over de salade. Breng op smaak met zout en peper en maak af met de walnoten.