Gebakken Ravioli met Pompoen

Gebakken Ravioli met Pompoen

Omschrijving

Zelf pasta maken is wel even een werkje, maar je kan deze pasta wel precies zo maken als je het zelf het lekkerste vind! In dit recept geven we ravioli een twist door deze krokant te bakken. Op deze manier wordt het een heel verrassend voorgerechtje, of zelfs een hapje voor bij de borrel. Je kunt ze natuurlijk ook koken en verwerken in een saus!

Extra nodig

  • Pastamachine
  • Ronde uitsteker van ongeveer 5 cm

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de eieren en een snufje zout in en staande mixer met deeghaak (of kneed met de hand). Kneed in 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
     
  2. Snijd de pompoen in blokjes en kook in een laagje water met zout gaar. Giet af en prak tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Snijd de knoflook in plakjes en leg apart. 
     
  3. Draai de pasta door de dikste stand van de pastamachine, vouw dubbel en herhaal dit nog een keer. Draai dan de pasta door de machine op een steeds dunnere stand. Eindig als je pasta ongeveer 1 mm dik is. Je kunt het ook in porties uitrollen met de deegroller, dan moet je iets meer geduld en spierkracht gebruiken, maar het lukt zeker!
     
  4. Leg op een plak pasta hoopjes van 1 theelepel pompoenpuree, brokkel hier ½ theelepel verse geitenkaas op en leg er een half blaadje salie op. Zorg dat er minstens 3 cm tussen de hoopjes zit. Maak met je vinger de pasta rond de hoopjes nat met een beetje water en leg er nog een laag pasta op. Druk goed aan rondom de vulling en steek met een ronde uitsteker. 
     
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de ravioli's hierin mooi goudbruin. Voeg op het einde een handje salieblaadjes en de plakjes knoflook toe. Serveer de ravioli's warm met de salie-knoflookolie.