Gebakken Rodelika in oosterse tomatensaus met Couscous

Gebakken Rodelika in oosterse tomatensaus met Couscous

Omschrijving

Couscous is er tegenwoordig ook in Spelt en Gerst variant te krijgen, erg lekker, ook als je ze mengt. Zo krijg je lekker gevarieerde granen binnen.

Het zaadvaste peen ras Rodelika wordt ‘op’ GAOS geteeld. Deze smaakvolle polderklei peen onderscheid zich niet alleen door een pure peen smaak, maar ook in het feit dat het ras zaadvast is, wat wil zeggen dat het zich zelf in principe nog kan vermeerderen. Dit in tegenstelling tot de tegenwoordig ‘normale’ hybride rassen. Belangrijk voor de biodiversiteit!

Dat je van bovenstaande mooie pure producten een zeer lekker exotisch verwarmend gerecht kunt maken, bewijst dit recept! Wij konden maar moeilijk stoppen met eten en de kids al evenmin...

Bereidingswijze

  1. Los bouillonblokje op in 200 ml warm water.
  2. Uien ringen in ruim olijfolie aanfruiten en de geperste knoflook erdoorheen doen.
  3. De plakje Rodelika peen toevoegen en al omscheppend de geraspte gember, koriander, zout, chilipoeder en kaneel toevoegen. Mogelijk nog wat olijfolie erbij doen.
  4. Couscous volgens recept klaar maken. (in heet water, eventueel met bouillonblokje laten wellen)
  5. Na ca 10 minuten aanbakken de passata en bouillon toevoegen.
  6. Na ca 5 minuten de rozijnen, walnoten en wijnazijn toevoegen en nog een paar minuten door laten pruttelen, totdat de peen gaar is, maar nog een mooie stevige bite heeft.

Serveer met Couscous en eventueel een mooie groene Salade van Winterpostelein en Veldsla.