Gebraiseerde Spitskool met l Amour Rouge en Sinaasappel

Gebraiseerde Spitskool met l Amour Rouge en Sinaasappel

Omschrijving

Dit recept heb ik afgelopen weekend gemaakt en komt uit het geweldige kookboek ‘Echt Eten met de groenten van Jon’ van Jonathan Karpathios. De variant in het boek is met een kleine rode spitskool, maar wij hebben grotere witte exemplaren, ook prima! Het recept heb ik een beeeetje aangepast. Mijn schoonvader is gek op kool; heb hem dan ook gelijk gebeld om te ‘testen’. Het werd meer dan dat, één halve spits verdween in rap tempo! Een ware kerst aanrader, maar dan wat langzamer :-)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Snijd de spitskool in de lengte doormidden
  3. Smelt de boter en giet die op de ovenplaat
  4. Leg de spitskool helften met de platte kant op de ovenplaat
  5. Maak een marinade van de olijfolie, peper, zout en de geraspte schil en het sap van de sinaasappel.
  6. Zet de ovenplaat in de oven. Druppel elke 8 a 10 minuten en lepel van de marinade per helft over de Spitskolen.
  7. Na 25 a 30 minuten draai je de koolhelften om en leg ze op de bolle kant, mogelijk de rest van de marinade erover heen. Laat nog 10 minuten bakken.
  8. Neem de kolen uit de oven en serveer de kolen lauwwarm en leg er twee reepjes ‘l Amour Rouge kaas op. Per persoon 1 kwart van de kool, dus de helften moet je nog een keer doormidden snijden.