Gedroogde Appelchips (met dip)

Gedroogde Appelchips (met dip)

Omschrijving

Een verse appel is natuurlijk altijd lekker om mee naar school te nemen, maar een lekkere variatie zijn appelchips. De smaak wordt heerlijk zoet en het is een makkelijk mee te nemen snack. Ook heerlijk voor als ze uit school komen natuurlijk.

Het recept is voor 1 appel. Kijk uiteraard hoeveel appels er in jouw oven passen en stop deze zo vol mogelijk, je kunt ze bewaren en het maakt het natuurlijk een stuk efficiënter.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden. Snijd de appel in plakjes van 1 mm dik. Dit kan het beste met een mandoline, maar snijden gaat ook. Leg de appelplakjes op een vel bakpapier. Besprenkel met citroensap en bestrooi met de kaneel. 
     
  2. Droog de appeltjes een hele nacht in de oven. Doe als het kan de deur op een kier om het vocht te laten ontsnappen. De volgende dag zijn de appeltjes droog, knapperig en superintens van smaak. 
     
  3. Variatietip: Dip de appeltjes eventueel in yoghurt of pindakaas; ontzettend lekker!

    Variatietip 2: Probeer het ook eens met plakjes gele biet met wat zout en anijs of plakjes wortel met gember.