Gegratineerde Aardappelpuree

Gegratineerde Aardappelpuree

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Voeg een flinke snuf zout toe. Kook de aardappelen in 25 - 35 minuten tot ze zacht zijn en uit elkaar vallen.
     
  2. Snijd ondertussen de boerenkool in reepjes en de prei in ringen. Stoof ze in de appelsap tot ze zacht zijn.
     
  3. Giet de aardappelen af en laat een paar minuten uitstomen. Voeg de karnemelk, roomboter en knoflookpoeder toe. Stamp tot een grove puree.
     
  4. Roer de prei en paarse boerenkool erdoor. Schep de puree in een ovenvaste schaal en rasp de kaas erboven. Zet de schaal 10 minuutjes onder de grill totdat de kaas knapperig is.