Gegrilde Courgette Salade met Aardappel en Venkel

Gegrilde Courgette Salade met Aardappel en Venkel

Omschrijving

Deze gegrilde courgette salade met nieuwe aardappels en geschaafde venkel doet het heeeel goed deze zomer. Een prachtig diner voor vier personen. De dressing maak je lekker zelf, met witte wijnazijn en limoensap in een glazen potje. Roze peperkorrels zorgen voor een mooi kleurtje!

Maak het gerecht evt. af met toppen fijngesneden venkelloof; een deel van het oogstseizoen wordt venkel met loof en al geoogst. Dille is een goed alternatief :-)

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie bij de boer: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen en doe ze met schil en al in zoveel water dat ze net onder staan. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.
     
  2. Snijd de boven en onderkant van de courgette en snijd in plakken van 0,5 cm. Kwast de plakken in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
     
  3. Verhit een grillpan op het vuur en bak de plakken courgette hierin om en om, totdat ze mooie grillstrepen hebben. Laat afkoelen op een bord.
     
  4. Halveer de venkel en verwijder het hart. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Snijd de afgekoelde aardappelen in partjes. Snijd de abrikozen ook in partjes. Als je geen verse abrikozen kunt vinden, zijn vier of vijf gedroogde en gewelde abrikozen ook lekker!
     
  5. Doe voor de dressing de witte wijnazijn en limoensap in een glazen potje. Hak de dille fijn en kneus de roze peperkorrels. Voeg ze met de vierge olijfolie toe aan het potje en breng op smaak met zout en peper. Sluit het potje en schud tot een dressing.
     
  6. Verdeel de courgette, aardappelpartjes, venkel en abrikoos over een serveerschaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de feta en eventueel extra dille.