Gegrilde groentes met Mozzarella en Basilicum

Gegrilde groentes met Mozzarella en Basilicum

Omschrijving

Zomers gril ik graag groentes, zeker als er thuis wordt gewerkt tussen de middag even de groentes van een rondje koelkast in de grilpan gooien. Scheut olijfolie, Balsamico, peper en zout erover… Voor de stevige trek gril ik er vaak ook nog wat brood achteraan, heerlijk!

Bereidingswijze

  1. Zet de grillpan op middel hoog vuur.
  2. Schaaf de (gewenste) groentes in mooie dunne lange plakken of welke vorm je wenst
  3. Bedek de bodem van de grillpan met groentes totdat de pan vol is. Na 2 minuten omdraaien, de groentes krijgen dan van die mooie zwarte grilstrepen :-)
  4. Vervolgens de volgende ronde totdat je groentes op zijn.
  5. Leg bij de laatste ronde groentes een paar plakken gesneden mozzarella er bovenop leggen.
  6. Zorg dat ze de grillpan zelf niet raken; wordt een kliederboel.
  7. Als allerlaatste groente grill je de doormidden gesneden cherry tomaatjes.
  8. Wens je er brood bij; paar minuten per kant in grillpan!
  9. Rooster in een koekenpan een hand vol pijnboompitten mooi bruin en leg apart.
  10. Snijd een handvol basilicumblaadjes.
  11. Doe de gegrilde groentes, samen met de basilicum in een schaal en voeg een scheut olijfolie en balsamico toe.
  12. Op smaak brengen met peper en zout en mengen.
  13. Serveer de groentes met mozzarella er bovenop en strooi er pijnboompitjes overheen.