Gegrilde venkel (van de BBQ) met Ricotta dip

Gegrilde venkel (van de BBQ) met Ricotta dip

Omschrijving

Venkels laten zich waanzinnig goed grillen op de BBQ. Lekker met een frisse knoflook ricotta dip.

Bereidingswijze

  1. Snijd het topje van de knoflookbol af en besprenkel met 1 el olijfolie. Pak de bol in in aluminiumfolie en pof hem in 30 minuten zacht en gaar op de BBQ (of oven 200 graden ongeveer 30 min).

  2. Snijd de venkelknollen in parten en besprenkel met 2 el olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper en grill ze op de bbq in 5 minuten per kant zacht. (ca. 12 min in de oven op 200 graden)

  3. Hak de oregano fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Knijp de knoflook uit boven de ricotta en meng samen met het citroensap, rasp en de oregano. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Spreid de ricotta uit op een bord en leg de venkel erop. Bestrooi met paprikapoeder en het fijngehakte dillegroen.

Recept: Marie-Sophie
Fotografie: Mees