Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Omschrijving

Bitter, zout en zuur. In dit gerecht komt deze heerlijke combinatie van smaken heel goed naar voren. Het grillen van de witlof geeft dit gerecht een heel spannende smaak. Eet deze witlof bij gegrilde vis of een mooi stukje varkensvlees.

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan. Leg de plakjes spek erop en gril het vlees aan beide
    kanten goudbruin en krokant. Snijd het spek in dunne reepjes.
  2. Roer in een kommetje de sjalot met de azijn en wat zout en peper door
    elkaar. Laat de sjalot ongeveer 5 minuten marineren. Roer er vervolgens de spekjes en olie door.
  3. Snijd 1 centimeter van de onderkanten van de stronkjes witlof af. Snijd de stronkjes over de lengte doormidden. Verhit de grillpan weer. Bestrijk het witlof met wat olie en grill de groente aan beide kanten in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant.
  4. Schep in een kom het witlof met de spekjesdressing en peterselie door
    elkaar.