Oma's gehaktballen

Oma's gehaktballen

Omschrijving

"Niets is beter dan een goeie gehaktbal!" zal een echte vleesliefhebber zeggen. En die van oma zijn natuurlijk het lekkerst!
Deze variatie met mosterdjus is minstens net zo goed als de klassiekers van oma, alleen is de jus rijker en wat scherper van smaak. Deze ballen zijn heerlijk bij een stamppotje, maar wij (David, m'n man Peter en ik) aten ze gelijk nadat ze op de foto stonden, zo uit de pan...

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en verkruimel de beschuit.
     
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, beschuitkruim, mosterd, ui, peper, zout en nootmuskaat toe. Kneed het gehakt goed door. Draai er vier mooie, grote ballen van en laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.
     
  3. Verhit de boter en olie in een diepe koekenpan of braadpan.
     
  4. Bak de gehaktballen rondom bruin, draai het vuur laag.
     
  5. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de mosterd, de ui, de laurier en een halve kop water toe. Laat de gehaktballen sudderen met de deksel op de pan. Keer ze regelmatig. 
     
  6. Hak de peterselie fijn en strooi deze als laatste over de gehaktballen. Serveer met de jus.