Geitenvleesstoof met Bier en Pruimen

Geitenvleesstoof met Bier en Pruimen

Omschrijving

Een overheerlijke bijzondere stoofpot! Gemaakt van geitenvlees van de bokkenbunker. Dit vlees is heerlijk mals en fijn van smaak. Serveer met couscous, aardappelpuree of pastinaakpuree. 

Receptuur & koken: Bokkenbunker & Ellen
Fotografie: Hofweb (Ellen)

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui(en). Snijd de knoflook fijn (of druk ze door de knoflookpers). Snijd de pruimen in stukjes.
     
  2. Verhit een bodempje olie in een braadpan en schroei de blokjes vlees rondom dicht op vrij hoog vuur. 
     
  3. Voeg zout toe en bak de vleesblokjes verder bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de uien samen met de knoflook tot de uien glazig zijn.
     
  4. Doe het vlees weer erbij en voeg de mosterd en ongeveer een derde van het pijpje bier toe (de andere tweederde mag je zelf opdrinken). Voeg ook de in stukjes gesneden pruimen. Schep alles op redelijk hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt.
     
  5. Draai het vuur laag en zet een sudderplaatje onder de pan. Laat het geitenvlees ongeveer anderhalf uur stoven. Maak het op smaak af met peper en eventueel nog wat zout.
     
  6. Serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree, pastinaakpuree of een andere "degelijke" (seizoens)groente.