Gekarameliseerde Pastinaaktaart

Gekarameliseerde Pastinaaktaart

Omschrijving

Pastinaak heeft altijd al een hint van zoetigheid, hoe mooi is dat als je 'm ook in een taart gebruikt, waarbij deze groente karameliseert door toevoeging van rijststroop? Leuk recept om eens mee te experimenteren. Wie zegt dat groentetaart niet zoet mag zijn? :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de pastinaak en snijd in parten. Snijd ook de rode ui in parten.
     
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en pastinaak al roerend in 5 minuten aan op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de witte wijnazijn en rijstsiroop toe. Laat nog 5 minuten karameliseren. 
     
  4. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta en de italiaanse kruiden toe, roer en laat koken tot er een dikke pap ontstaat. 
     
  5. Vet een kleine springvorm (18 cm) in en bekleed met het bladerdeeg, laat het extra deeg nog even over de rand hangen.
     
  6. Doe de polenta in de springvorm en leg de groenten erop. Vouw het overhangende bladerdeeg naar binnen.
     
  7. Bak de taart in 30 minuten krokant en gaar.