Gekruide Zoete Bataten Friet

Gekruide Zoete Bataten Friet

Omschrijving

Zoete aardappel, enorm populair, ook bij de Hofweb! De aardappel levert veel koolhydraten van het laag glycemische soort. Dit houdt in dat ze mooi geleidelijk je bloedbaan van suikers voorzien. ‘Gewone’ aardappelen bevatten snellere suikers als de zoete variant, anders dan dat zijn naam dus doet vermoeden.

Bereidingswijze

  1. Was de zoete bataten, schil ze niet.
  2. Snijd ze in de lengterichting in mooie dunne gelijke stukken.
  3. Kook ze 5 minuten in reeds kokend water met een beetje zout en laat ze uitdampen op een theedoek.
  4. Meng de overige ingrediënten tot een mooie marinade.
  5. Meng uitgedampte en afgekoelde zoete patatten met de kruiden marinade en laat een paar uur marineren.
  6. Bak ze in de oven op 180 graden in een half uur gaar.