Gele Bieten soep

Gele Bieten soep

Omschrijving

Het zoetere broertje van de rode biet. Normaliter zie je deze variant veel in echte winterse salade's, maar ik vond dat hij vanwege zijn zoete smaak, ook zeker in een soep thuishoort! 

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de bieten, wortel, gele ui, rode peper en knoflook fijn
  2. Bak op een middelhoog vuur de ui, rode peper en knoflook aan in wat olie
  3. Zodra deze 'glazig' zijn (rond 3-5 minuten) voeg je de bieten en wortel toe
  4. Blus het geheel af met witte wijn
  5. Voeg de drie bouillonblokjes met 1,5 liter water toe aan het geheel en laat voor zo'n 30-40 minuten koken
  6. Zodra de bietjes en wortel zacht zijn geworden (even testen door met een mes er in te prikken), kun je de soep pureren
    • Haal wel de pan van je hittebron af, voordat je gaat pureren; in verband met kokende spetters
  7. Als de soep fijn gepureerd is, kun je deze nog 5 minuten op een laag vuur door laten koken
  8. Bij het serveren van de soep een eetlepel crème fraîche toevoegen, en serveren met de witte wijn die al in de soep ging!

Geniet!