Gele Bietensoep

Gele Bietensoep

Omschrijving

Deze soep heeft een mooie kleur en een aardse, maar ook frisse smaak. Heel anders dan andere bietensoepen. Een ander groot voordeel is dat deze soep in 15 minuten in de pan zit, dan wel nog even moet koken, maar daarna ook echt zo klaar is. Snel en moeiteloos! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in parten, als je Rode Bosui neemt, snijd ook het loof fijn.
     
  2. Schil de gele biet en snijd in blokjes. Verhit olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de fenegriek en venkelzaad een minuutje aan. Voeg de ui en biet toe en bak een paar minuten mee. Blus af met het sinaasappelsap en voeg de bouillonblokjes toe met een liter water. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten koken.
     
  3. Snijd de rode ui in reepjes en meng met de citroensap. Laat staan tot het serveren.
     
  4. Neem de soep van het vuur en pureer helemaal glad met de staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Schep de soep in kommen en verdeel de rode ui erover samen met de geitenkaas en tuinkers.
     
  6. Lekker met brood erbij (en extra geitenkaas).