Gember-Choco Cheesecake met Fruit-topping (vegan)

Gember-Choco Cheesecake met Fruit-topping (vegan)

Omschrijving

Deze cheesecake ging gelijk na de foto in één keer op. We waren aangenaam verrast over de smaak en structuur en de smaak. Vooral de vegan chocospeculaasjes vormden een lekkere, knapperige bodem.

De taart oogt wat plat, maar is wel lekker machtig. Mocht je het fijn vinden om een hogere cheesecake te hebben, dan kan het recept voor de vulling verdubbeld worden. Verleng dan ook de baktijd met 10-15 minuten. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Week de cashews 20 minuten in een bakje kokend heet water.
     
  2. Maal de speculaas en noten in de foodprocessor en smelt de kokosolie. Meng deze erdoor.
     
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet in. Verdeel het speculaas mengsel erover en druk goed aan. laat even opstijven in de koelkast.
     
  4. Giet de gewelde cashews af en doe ze in een foodprocessor met de sojayoghurt, gemberpoeder, sap en rasp van 2 citroenen, de maizena en de rietsuiker. Maal tot het een glad beslag is.
     
  5. Schenk het beslag op de koekbodem en bak de cheesecake 35-40 minuten op 175 graden.
     
  6. Laat de cheesecake een uur afkoelen in de koelkast.
     
  7. Snijd het kakifruit (of (bloed)sinaasappel) in de lengte door en snijd er dunne plakjes van. Versier de buitenste rand van de taart met het kakifruit.