Gepofte Aardappel met Rode Kool en gehakt Asian Style

Gepofte Aardappel met Rode Kool en gehakt Asian Style
Download pdf

Het recept

Geroerbakte Rode Kool, Asian Style - met koriander, sojasaus en gember. Hmm! Da's weer eens wat anders. Wij maakten 'm hier met gepofte aardappel en (vega) gehakt on top. Rode Kool Asian Style, zo van de Hollandse klei - gefotografeerd in handen van Japanse boerderijstagiaire Zensuke. Diversiteit, à la Hofweb :-)

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees, Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Pak de aardappelen met een scheutje olie en zout in, in aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten gaar.
     
  2. Snijd de ui en knoflook in reepjes. Schil de gember en snijd deze ook in dunne plakken en vervolgens in reepjes.
     
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, halveer deze en snijd ook in dunne reepjes.
     
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 4 minuten mee. Voeg de sojasaus en de rietsuiker toe met de rode kool. Roerbak het geheel tot de rode kool zacht is. Maak af met de chilivlokken en de sesamolie en breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de koriander fijn. Pers het sap uit de limoen.
     
  6. Meng de limoen en koriander met de yoghurt.
     
  7. Pak de aardappelen uit en snijd ze open. Schep het gehaktmengsel erop en maak af met een dot yoghurtsaus en bestrooi met de bosui.

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 kleine rode kool
  • 250 gram rundergehakt (of vegan versie van Prolaterre of Seitan Gehakt
  • 3 el sojasaus
  • 3 el rietsuiker
  • ½ tl rode pepervlokken
  • 2 el sesamolie
  • 3 bosuitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 150 ml griekse yoghurt
  • zout, peper, olijfolie