Gepofte aardappel met hennep, crème fraîche en bieslook

Gepofte aardappel met hennep, crème fraîche en bieslook

Omschrijving

Hennep, tegenwoordig aangeduid als ‘Superfood’. Terecht? Wel, deze oeroude plant is absoluut zeer voedzaam en ontzettend gemakkelijk en milieuvriendelijk op veel verschillende grondsoorten te telen. In die zin, ja, super! Wat smaak betreft hebben zowel de olie als de zaden een heel mooie bittere smaak.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pak de aardappels in aluminiumfolie in, met een scheutje olijfolie en peper en zout
  3. Bak de ingepakte aardappels 40 minuten in de oven - Rooster in een koekenpan het hennepzaad kort in de hennepolie tot de zaadjes beginnen te kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier
  4. Snijd de bieslook fijn en meng die door de crème fraîche
  5. Pak de aardappels uit en bestrooi ze met het hennep zaad
  6. Serveer de aardappels en de crème fraîche los van elkaar, anders smelt de crème fraîche al voordat de aardappels op tafel staan
  7. Rasp een beetje citroenschil erover