Gepofte Rode Ui

Gepofte Rode Ui

Omschrijving

Een hele ui als bijgerecht? Ja! Dit bijgerecht zal je gedachte over de rode ui volledig doen veranderen. De combinatie van tijd en hitte zorgen ervoor dat de rode ui zijn 'heftige' uiensmaak verliest, en volledig transformeert in een zoet en smakelijk bijgerecht! In de zomer kun je dit gerecht ook op de BBQ bereiden!

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

Voor de boter:

  1. Snij de verse peterselie, knoflook, ansjovisfilets en rode peper zo fijn mogelijk
  2. Meng de boter met het bovenstaande mengsel, wat zout/peper en de dille in een kom en zet deze afgedekt weg

Voor de uien:

  1. Ontdoe de uien van hun meest uiterste schil, en snij van de bovenkant een stukje af
  2. Snij de ui aan 1 zijde kruislings in, zodat deze mooi open gaan staan in de oven (uiteindelijk)
  3. Scheur een stuk aluminiumfolie af, en zet 1 rode ui erop
  4. Giet in 'het gesneden kruis' wat balsamico en olijfolie, en strooi er wat peper en zout overheen
  5. Vouw het aluminiumfolie dicht, en plaats deze op een bakplaat/ovenschaal
  6. Herhaal dit proces met zoveel uien als je wilt
  7. Zet in de oven voor 1 uur, op 170 graden (hangt erg af van de grootte van de ui!)
    • Bij kleinere uien is dit een kortere tijd. Ze zijn gaar als je gemakkelijk met een mes er doorheen kunt prikken
  8. Zodra ze klaar zijn, open de pakketjes (voorzichtig), en schep een lepel van de boter erin, en vouw weer even dicht

Serveer!