Gerookte Zalm Fritata met Zeewiersalade

Gerookte Zalm Fritata met Zeewiersalade

Omschrijving

Hofweb staat natuurlijk bekend om alle heerlijke biologische groenten, maar wist je dat er ook een superlekker visassortiment is? Probeer bijvoorbeeld de gerookte zalm. Die doet het erg goed in deze fritiata, een soort maaltijdomelet.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en kook in een laagje water met zout 10 minuten voor.
     
  2. Breek de zalm in stukjes en snijd en de ui en paprika in reepjes.
     
  3. Doe de eieren in een kom met de zeewiersalade en de specerijen. Breng op smaak met zout en peper en klop alles goed door elkaar.
     
  4. Giet de aardappelen af. Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en giet hierin 1/4e van het eiermengsel. Verdeel 1/4e van de aardappel, zalm, paprika en ui erover. Bak op laag vuur met een deksel op de pan tot de bovenkant gestold is. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten en bak zo vier fritata's. Houd ze eventueel warm in de oven. Je kan ze ook dikker maken en er twee bakken. Dan duurt het alleen per fritata iets langer.
     
  5. Lekker met een schepje yoghurt erbij.