Gerookte Zalmsalade

Gerookte Zalmsalade

Omschrijving

Een complete salade vol lekkere groenten en gerookte zalm. Een ideale toevoeging aan een oud- en nieuw buffet, maar ook lekker als hoofdgerecht voor twee.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe drie eieren in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Laat ze 6 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en houd warm in een theedoek.
     
  2. Snijd de venkel in reepjes en de courgette in plakjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Was de veldsla en verdeel over eens schaal. Snijd een rode ui in reepjes. Verdeel de groenten over de veldsla.
     
  4. Breek de zalm en leg deze op de groente.
     
  5. Pel de eieren en halveer ze. Ook deze mogen op de salade.
     
  6. Klop de wittewijnazijn met de mosterd, dille en 3 el olijfolie tot een dressing. Schenk over de salade.