Geroosterde Aardpeer met Feta uit de oven

Geroosterde Aardpeer met Feta uit de oven

Omschrijving

De aardpeer is een super stoere groente die zich prima leent voor het roosteren in de oven. Je hoeft de aardperen voor dit recept niet te schillen, dat scheelt wat gedoe ;-) Door agave toe te voegen karamelliseert de aardpeer lichtjes in de oven. Een heerlijke combinatie met die pittige feta en gepofte knoflook!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardperen, schrob ze met een keukenborsteltje en maak ze goed droog. Halveer de kleine aardpeertjes en snijd de grotere in vieren. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de knoflookbol over de breedte en leg met de snijkanten naar onderen tussen de aardperen op de bakplaat. Besprenkel met de tijm, een el. agave en wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de aardperen een beetje om zodat ze goed bedekt zijn met de olie en smaakmakers.
     
  2. Rooster de aardperen in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege een keertje om.
     
  3. Prak voor de fetadip de feta fijn en meng met de griekse yoghurt. Hak nog wat tijm fijn en meng erdoor. Breng op smaak met wat zwarte peper.
     
  4. Serveer de geroosterde aardperen met de fetadip. Bestrooi ze eventueel voor het serveren met wat extra feta.