Omschrijving
Als vrienden van ons langs komen, nemen ze steevast platbrood met Labneh mee. Iedereen, jong en oud, eet het zo uit 't vuistje weg; heerlijk!
Labneh is eigenlijk niets anders dan gezouten en gekruide knoflook hangop. Super makkelijk om te maken en zeer smakelijk om te eten.
Aubergine is een waanzinnige groente! Naast de unieke vorm, zit het ook boordevol voedingsstoffen. Toen ik 15 jaar geleden een opleiding in orthomoluciare voeding deed, passeerde de 'Egg-plant' dan ook regelmatig de revue. Deze nachtschade achtige zomer vruchtgroente heb ik sindsdien ook om gezondheids technische redenen in mijn hart gesloten.
Tekst: Lambertus
Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory
Bereidingswijze
Maak de labneh een dag van tevoren.
- Pers de knoflook uit en hak de peterselie superfijn. Doe de yoghurt in een kom en doe de knoflook, peterselie en het zout erbij. Roer goed door.
- Spoel een theedoek goed uit met koud water en leg in een zeef boven een kom. Schep de yoghurt hierin. Bind de theedoek dicht met een elastiek en hang hem boven de kom in je koelkast, als dat niet lukt kan deze ook in de zeef blijven zitten.
- Verwarm op de dag zelf de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en wrijf in met zout, peper en olijfolie. Rooster de aubergines 30 minuten zacht en gaar in de hete oven.
- Snijd ondertussen de bospeen, gele paprika en kool in reepjes. Roer om met citroensap, peper en zout.
- Bak de kipshoarma mooi bruin en gaar.
- Leg op ieder bord twee halve aubergines. Verdeel de salade en de shoarma erover. Schep op iedere aubergine een goede lepel labneh. Maak af met grof gehakte pistachenoten en evt. extra peterselie.
Eet smakelijk!