Geroosterde Bietensalade (vega)

Geroosterde Bietensalade (vega)

Omschrijving

Een salade in de herfst kan prima, helemaal met de aardse smaak van de herfstige bietjes. Door ze te roosteren komt de zoetheid naar boven, dit maakt de salade ook geschikter voor de herfst dan rauwe bieten. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  • Schil de bieten en snijd in partjes. Bestrooi met de salie en fenegriek en besprenkel met wat olie. Breng op smaak met peper en zout.
     
  • Spreid de bieten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in in 30 minuten gaar in de oven.
     
  • Was de veldsla en rucola en verdeel over de borden.
     
  • Snijd de schil van de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Schaaf reepjes van de belegen geitenkaas.
     
  • Verdeel de warme bieten over de salade met de sinaasappelschijfjes en de geitenkaas. Maak af met hazelnoten en besprenkel met wat extra sinaasappelsap.