Yvette van Boven Geroosterde Bleekselderij

Yvette van Boven Geroosterde Bleekselderij

Omschrijving

Yvette van Boven: "Na een paar copieuze dagen in Parijs en Antwerpen werd het toch echt tijd voor bezinning hier in de keuken van Van Boven. Het moest nu écht afgelopen zijn met dat gevreet. Voortaan is eenvoud troef. Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan, ik moet voortdurend recepten testen en ja, wat doe je dan met al dat voer? Opeten ligt voor de hand, maar dan word je kogelrond. Uitdelen dan maar. En dan 's avonds aanschuiven aan een eenvoudige dis, dat is leuk.

Zoiets eenvoudigs als een langzaam geroosterde bleekselderij, zo niks en tegelijkertijd een geweldig gerecht. Spannend en vol smaken die je om de oren slaan. Net alsof je alweer uitgebreid eet, maar dan één simpel bord. Ach, eenvoud is zo leuk."

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 C.

  2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de selderijhelften er 3 minuten in, schep ze met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken.

  3. Leg ze op een bakblik met de gesneden kant naar boven. Klop de knoflook met de azijn en hazelnootolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. Besprenkel de selderijhelften met de helft van de dressing en peterselie en schuif het bakblik in de oven. Giet de bouillon erbij en gaar de groente in 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de dikte van de stronk) tot hij net beetgaar is en de topjes gaan kleuren.

  5. Besprenkel dan met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie, het selderijblad, de kaas en hazelnoten.

Recept: Yvette van Boven