Geroosterde Bloemkool

Geroosterde Bloemkool

Omschrijving

Zit de een vol verwachting zijn of haar hele kip of spareribs goudbruin te grillen; rondom het garen van een hele bloemkool kun je ook wel een origineel ritueel verzinnen. Zooo cool is dit!

Recept & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Haal de bladeren en het onderste, harde gedeelte van de stonk van de bloemkool.
     
  2. Blancheer de bloemkool in zijn geheel voor 10 minuten in ruim kokend water.
     
  3. Rooster de garam masala kort in de koekenpan tot deze begint te geuren. 
     
  4. Pers de knoflook.
     
  5. Doe de garam masala en de knoflook in een kom en roer de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
     
  6. Schep het yoghurtmengsel over de bloemkool. Rasp de schapenkaas en hak de amandelen grof, houd apart.
     
  7. Leg de bloemkool op een stuk aluminiumfolie op de BBQ. Rooster deze met indirecte hitte en de deksel op de bbq in 1 uur gaar.
     
  8. Bestrooi de laatste 5 minuten met de kaas en amandelen. Hak de koriander grof. Neem de bloemkool van het vuur en bestrooi met grof gehakte koriander.
     
  9. Snijd in stukken en serveer met de extra yoghurt.