Snelle Geroosterde Gnocchi Bomvol Groentes (vega)

Snelle Geroosterde Gnocchi Bomvol Groentes (vega)

Omschrijving

Voor dit gerecht is een grote oven een pré, want de gnocchi wordt pas echt krokant als de bakplaat niet te vol ligt. Heb je restjes over? Meng ze dan de voglende dag met geklutst ei en maak er een omelet van. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
     
  2. Snijd de spitskool in repen en halveer de tomaatjes.
     
  3. Snijd de gele paprika in reepjes en de courgette in halve plakjes.
     
  4. Verdeel de groenten over de bakplaat met de gnocchi, rozemarijn en tijm en de hele knoflooktenen. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Rooster de tray in 25 tot 35 minuten gaar in de oven, tot de gnocchi krokant is.
     
  6. Schep halverwege om voor het beste resultaat. Bestrooi de laatste vijf minuten met de geraspte parmezaan. Snijd de rode ui in reepjes en strooi over de tray als de kaas gesmolten is.