Koolraapwedges met Garam Masala en Kaas

Koolraapwedges met Garam Masala en Kaas

Omschrijving

Als je even de tijd hebt om je gerecht langzaam te garen in de oven, dan zou ik deze zeker proberen. De zachte koolraap komt super tot z'n recht met de indiase kruiden, kaas en frisse yoghurtsaus. Dit gerecht ziet er superstoer uit door de grote stukken koolraap, daarom leent het zich ook perfect voor de kersttafel. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de koolraap en snijd in acht grote parten. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, de garam masala en een flinke snuf zout en peper. Zet de ovenschaal in de oven en gaar de parten twee uur lang. Verlaag de temperatuur na een half uur naar 160 graden.
     
  3. Rasp de belegen kaas en strooi voor de laatste 20 minuten over de parten koolraap.
     
  4. Hak de knoflook en peterselie fijn. Roer de yoghurt los met een eetlepel olijfolie en voeg de knoflook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Haal de koolrapen uit de oven en leg ze op een bord. Schep de yoghurtsaus en de zilveruitjes erover. Serveer warm. Lekker met couscous met extra garam masala en peterselie.