Geroosterde Paprika's Ras-el-Hanout

Geroosterde Paprika's Ras-el-Hanout

Omschrijving

Deze geroosterde paprika's zijn een ideaal bijgerecht in een gezonde lunch. De Oosterse smaken van dit  gerecht zit 'm in Ras el Hanout. Dit aromatisch kruidenmengsel betekent letterlijk 'het beste van het huis'. Gerookte feta en tuinkers maken dit bijgerecht helemaal af - lekker met geroosterd maïsbrood.

Deze foto werd gemaakt in handen van teeltmedewerker Marcos, seizoenskracht bij Eko de Eerste en afkomstig uit Brazilië. Zie je de wereldkaart-tattoo op zijn arm? Die wordt langzaam gevuld, met alle landen waar hij is geweest... Als dit geen werelds gerecht is...!

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de paprika’s in grove ringen, het hoeft niet netjes. Hak de knoflook fijn.
     
  3. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de gehakte knoflook, ras el hanout, balsamicoazijn, agaven en het sesamzaad. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep kort om.
     
  4. Rooster de paprika’s in 30 minuten in de oven. Schep de paprika’s na het roosteren gelijk in een afsluitbare bak en laat iets afkoelen met de deksel op de bak. Hierdoor worden ze nog zachter.
     
  5. Rooster ondertussen het (mais)brood in de broodrooster, of met een beetje olie in een grillpan.
     
  6. Beleg de (mais)broodjes met de paprika’s en verkruimel de gerookte feta erboven. Maak af met wat tuinkers.