Lambertus' Geroosterde Paprika Linzenspread

Lambertus' Geroosterde Paprika Linzenspread

Omschrijving

Door zoete puntpaprika's te combineren met rode linzen en tomatenpuree (en lekkere kruiden natuurlijk ;-)) ontstaat er zalig zachte veelzijdige en voedzame spread voor jong en oud.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden, grillstand.

  2. Snijd ondertussen de paprika’s in lengte richting doormidden, ontdoe van de zaadlijsten en grill op een bakplaat met bakpapier met de bolle helften van de paprika naar boven in ca. 30 minuten gaar.

  3. Snijd ondertussen de ui en het loof (indien je verse uien hebt) in ringen en bak in de olijfolie, het halve bouillonblokje, de sojasaus en de kruidenmix helemaal lekker glazig. Voeg op ‘t laatst de tomatenpuree en de twee geperste teentjes knoflook toe.

  4. Kook parallel in ruim water de linzen volgens verpakking gaar.

  5. Haal de paprika’s uit oven, laat beetje afkoelen en haal de (als het goed is (deels)) zwart geblakerde velletjes van de paprika’s af. Niet alle velletjes hoeven eraf hoor, relax ????

  6. Giet de linzen af in een zeef en laat uitlekken.

  7. Voeg nu de paprika’s aan het uienmengsel toe en pureer grof, niet alles hoeft fijn en glad.

  8. Voeg nu de linzen toe en roer erdoor. Breng op smaak met eventueel snufke zout en peper. En/of moeten er nog wat kruiden/sojasaus door?

Bewaar- en serveertips: Nu heb je lekker veel spread. In de koelkast een paar dagen houdbaar. Doe de rest in de vriezer, dan heb je een lekker voorraadje.

Garneer met verse geitenkaas of fêta en verse basilicum en/of munt. Heerlijk bij lunch op cracker of toast brood, BBQ, bij de borrel, maar ook als side bij een zomerse maaltijd. Het is gewoon erg lekker, zeer voedzaam en veelzijdig.