Geroosterde pompoen met passata en franse kaas

Geroosterde pompoen met passata en franse kaas

Omschrijving

Tegenwoordig zijn zelfs pompoenen jaarrond verkrijgbaar. Iets waar ik me hevig tegen verzet. Pompoen met dat aardse, zoete en iets notigs hoort toch bij het onstuimige van de herfst. Nu de eerste pompoentjes weer van het land komen en de avonden straks weer gaan afkoelen, is deze verrassende combinatie dan ook een welkome binnenkomer. Zelf kook ik niet vaak hetzelfde, maar deze komt telkens terug. Categorie comfortfood, ook tijdens dit mooie nazomer weer!

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoenen in parten. Oranje pompoen hoef je, zeker als deze jong is, niet te schillen.
  2. Leg de parten in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Hussel alles lekker met je handen door elkaar.
  3. Rooster 20 - 30 minuten op 200 graden tot de pompoen aan de randjes donker kleurt.
  4. Haal de pompenparten uit de oven.
  5. Zet ondertussen de geraspte knoflook en fijn gesneden rode peper kort aan in olijfolie. Voeg de passata toe, breng tegen de kook aan en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Leg de in plakjes gesneden taleggio er op en zet nog 5 minuten in de oven tot dat de kaas gesmolten is.
  7. Serveer met pasta of rijst. Een salade van rucola en cherry tomaatjes gaat er goed bij.