Geroosterde Tomatensoep met Tijmboter

Geroosterde Tomatensoep met Tijmboter

Omschrijving

Eigenlijk vond ik het zonde om die bakplaat vol prachtig geroosterde tomaten in de blender te mikken, maar het is het toch echt waard! Deze geroosterde tomatensoep is mooi dik en superhartig zonder toevoegingen van bouillon. Het recept is met tijm, maar als je verse salie kan krijgen zou ik dat zeker ook een keer proberen! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
     
  2. Halveer de knoflook en zet op een bakplaat. Schil de uien en snijd in kwarten. Haal de kroontjes van te tomaten, besprenkel met olie en zout en rooster ze in de hete oven in 30 minuten.
     
  3. Doe de tomaten met de helft van de knoflook en de uien met het bakvocht in de blender. Giet er 750 ml extra water bij. Blend tot een gladde soep. Verwarm de soep op het vuur en kook 5 minuten door.
     
  4. Prak de tijm met de overgebleven knoflook en het zeezout door de roomboter. Rooster het brood en besmeer met de knoflook-tijm boter.