Geroosterde Hummus - vergeten Groenten pizza

Geroosterde Hummus - vergeten Groenten pizza

Omschrijving

Weer eens wat anders dan een gewone pizza; deze pizzabodem met hummus van geroosterde groeten, feta en postelein. Warm en hartig met een frisse touch van de salade. Wil je meer pit in dit gerecht? Serveer de pizza dan met chillisaus. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
     
  2. Was en schil de pastinaak en aardpeer en snijd in parten. 
     
  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie en de Garam Masala. Hussel goed door. Rooster de groenten in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Leg de laatste 10 minuten de pizzabodems erbij.
     
  4. Doe de helft van de geroosterde groenten direct uit de oven in de keukenmachine. Voeg de tahin, limoensap en een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een mooie grove groente hummus.
     
  5. Besmeer de pizzabodems met de hummus en verdeel de rest van de groenten erover. Brokkel de feta erboven en maak af met een handje winterpostelein. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
     
  6. Eet de pizza lauwwarm.