Omschrijving
Geroosterde groenten zijn mijn favoriete bijgerecht bij het kerstdiner. Door verschillende groenten te combineren krijg je een grote, kleurrijke schaal met veel verschillende smaken en texturen.
Ik gebruikte bij dit gerecht kikkererwten omdat deze veel eiwitten bevatten, en ze lekker krokant worden in de oven.
Ik serveerde bij dit gerecht een simpel knoflooksausje van kokosyoghurt, wat heel goed gaat bij kruidige garam masala, maar je kan hier ook een vegan mayonaise door roeren óf de yoghurt vervangen door vegan mayonaise.
Tip: Je kan de groenten alvast snijden en kruiden, en vervolgens tegelijk roosteren met de Wellington. Zo staat je kerstdiner in één keer op tafel. Heb je daar geen ruimte voor in de oven? Gaar dan de groenten eerst, vervolgens de wellington en warm de groenten daarna nog even op. Door het bladerdeeg houd de wellington namelijk erg lang de warmte vast.
Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory