Gerst-risotto met gebakken venkel en aubergine

Gerst-risotto met gebakken venkel en aubergine

Omschrijving

Een over-the-top maaltijd die je vrienden zal doen watertanden!

Bereidingswijze

Risotto van Gerst:

  1. Los een bouillonblokje op in 600 ml warm water.
  2. In een stoofpan ((of) pan met dikke bodem) in een flinke scheut olijfolie de gesnipperde uien en knoflook glazig fruiten.
  3. De gewelde en goed afgegoten gerst erbij doen en paar minuten op matig vuur mee bakken, terwijl je regelmatig omschept.
  4. Voeg de laurier, rozemarijn en tijm toe, waarna je gelijk 600 ml (200 ml bouillon per 100 g gerst) bouillon erop giet. Op matig vuur, zonder doorroeren in ca 30 min gaar laten koken.
  5. Haal de laurierblaadjes uit de risotto en serveer.

Gebakken Venkel - Aubergine:

  1. Scheut olijfolie in de wok of pan met dikke bodem, knoflook toevoegen alsook de venkel en de kruiden toevoegen.
  2. Na 5 minuten op middelhoog vuur en goed omscheppen de aubergine stukken toevoegen en op middelhoog vuur in ca 10 minuten gaar wokken/bakken.
  3. Laatste 5 minuten bak je de in kwarten gesneden falafel tamruc balletjes mee.
  4. Op smaak brengen met peper en zout.

Pindasaus:

  1. Olie in (steel)pannetje met dikke bodem warm laten worden en knoflook en gember even fruiten, niet bruin laten worden i.v.m. bitter worden.
  2. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en blijf goed door roeren, niet laten koken. Als de saus mooi glad is, kijken of juiste dikte is bereikt, anders nog even laten koken of water toevoegen. Pittig genoeg of heeft ie nog wat badjak op peper nodig? It’s up to you!