Gestoofde Appeltjes met Cranberries (vegan)

Gestoofde Appeltjes met Cranberries (vegan)
Download pdf

Het recept

Dit bijgerecht is een frisse tegenhanger voor de aardse smaken van de Portobello Wellington en de geroosterde groenten.

Ik kookte de appel en cranberry niet te lang, zodat er nog veel structuur in zit, maar je kan er ook voor kiezen om deze langer door te koken en er een compote van te maken.

Door de wijnsuggestie van het hoofdgerecht te gebruiken in dit gerecht, komen alle smaken samen.

Tip: Je kunt dit gerecht van tevoren maken, en op het laatste moment weer even opwarmen, óf maak het gerecht terwijl de Wellington en ovengroenten in de oven zitten.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze in partjes. Meng de appels met de cranberries en kaneel.
     
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het appelmengsel in 5 minuten op middelhoog vuur aan.
     
  3. Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.
     
  4. Blus af met de rode wijn en laat dit inkoken tot een stroperige saus.

Serveer de appel-cranberrycompote warm bij het hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 4 friszure appels
  • 150 g verse cranberries
  • 1 el kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml rode wijn van Bonjardim