Vegan nagerecht - Gestoofde Bloedsinaasappel met Chocoladecrème

Vegan nagerecht - Gestoofde Bloedsinaasappel met Chocoladecrème

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu uitlekken. Klop de kokos slagroom op.

  2. Smelt de chocolade au bain marie.

  3. Pureer de tofu met 35 gram agave en de gesmolten chocolade tot een gladde puree, spatel de kokos-slagroom erdoor. Schep in een schaal en bewaar in de koelkast tot het serveren.

  4. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe met de rest van de agave, de steranijs en het sap van twee sinaasappels in een steelpan, kook in tot de helft.

  5. Schil de rest van de sinaasappels rondom en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Voeg toe aan de siroop en laat 5 minuten op laag vuur mee stoven.

  6. Schep met een ijslepel of twee grote lepels een mooie bol of quenelle van de chocoladecrème. Serveer met de warme sinaasappelsiroop en gestoofde sinaasappel.