Gestoofde Kip

Gestoofde Kip

Omschrijving

Een leuke toepassing voor de appeltjes van oranje (en de wortel die de kid's de avond van tevoren in hun schoen hebben gedaan). De sinaasappel combineert super met de steranijs en kaneel en geeft de wortel en kip een hele warme en kruidige smaak. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de kippenbouten rondom aan.
     
  2. Schil ondertussen twee van de sinaasappels en pers het sap uit de derde, bewaar dit.
     
  3. Schil de wortelen en snijd in parten, en snijd de paarse boerenkool in reepjes. Doe alle groenten in een braadpan en leg de kippenbouten en halve sinaasappels erop. Overgiet met de bouillon en de rest van de sinaasappelsap en voeg het kaneelstokje en de steranijs toe.
     
  4. Breng op smaak met peper en zout. Stoof de kip en groenten in zo'n 40 minuten zacht en gaar. Serveer met gekookte rijst.