Gevulde courgettes (met vega optie)

Gevulde courgettes (met vega optie)

Omschrijving

Een makkelijk recept vol groenten. En eigenlijk kan je er het hele jaar door seizoensproducten in verwerken. Ik ging nu voor broccoli en spitskool, maar andere kolen, paprika's en aubergines kunnen ook prima. Wil je dit gerechtje vega maken? Dan kan je de chorizo prima weglaten. Voeg dan eventueel wel nog een schepje roomkaas toe. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de courgettes over de lengte door en schep de zaadlijsten eruit met een lepel. Besprenkel de courgettehelften met olie, breng op smaak met peper en zout en leg op een met bakpapier bekleede bakplaat in de oven. Bak in 15 minuten alvast een beetje zacht en gaar.
     
  3. Snijd ondertussen de rest van de groenten; hak het vruchtvlees van de courgettes fijn met de knoflook, snipper de rode ui, snijd de broccoli in kleine roosjes en de spitskool in dunne reepjes. Snijd ook de chorizoplakjes in blokjes.
     
  4. Roer alle groenten met de chorizo door elkaar en breng op smaak met de provencaalse kruiden, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Hussel er 1 eetlepel olijfolie door.
     
  5. Rasp de oude kaas. 
     
  6. Haal de courgettes uit de oven en schep elke helft zo vol mogelijk met de vulling. Bestrooi met de kaas.
     
  7. Bak de courgettes nog 20-25 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn en de kaas gesmolten is. 

Tip: De rest van de vulling kan je in een ovenschaaltje meebakken, of maak er de volgende dag een omelet van met wat losgeklopte eieren.