Pasen '25: Lambertus' gevulde Eggplant

Pasen '25: Lambertus' gevulde Eggplant

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengterichting precies doormidden en wrijf zout op alle vlakken.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden

  3. Meng in een beker een flinke scheut olijfolie met 2 teentjes geperste knoflook en vers gemalen peper.

  4. Wrijf na ca. 10 minuten het vrijgekomen vocht met een stukje keukenpapier van de aubergines, prik de snijvlakken in met een vork en kwast de snijvlakken goed in met het olie-knoflook mengsel.

  5. Leg de 4 aubergine helften met het snijvlak omhoog in de oven en grill ze ca. 20 minuten totdat het vruchtvlees mooi zacht is, maar de buitenkant ook nog intact is. (grill ze dus niet helemaal de blubber ????)

  6. Laat de kikkererwten uitlekken en kook vervolgens ca. 10 minuutjes en laat uitdampen.

  7. Haal de aubergines uit de oven en snijd/lepel het vruchtvlees los van de schil en doe in een kom. Zet de 4 ‘aubergine-bootjes’ apart.

  8. Voeg het aubergine-vruchtvlees bij de kikkererwten, voeg vervolgens de tahin en de kruiden toe. Pureer het tot een egaal, maar nog enigszins grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Laat de tomaatjes uitlekken (bewaar de olie nog eventjes) en snijd ze in stukjes. Snijd de olijven in kwartjes. Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Meng alles handmatig door het mengsel. Kijk even naar de consistentie, anders nog wat overgebleven olie van de tomaatjes erbij doen.

  10. Verdeel het mengsel nu in de aubergine helften en garneer met tuinkers en fijngehakte verse koriander. Klaar zijn je gevulde ‘eiplantjes’ :-)

Serveren: zet ze op de paastafel, zodat iedereen er een stukje af kan snijden.