Pesto en Parmazaan Gevulde Kipfilets met Pastasalade

Pesto en Parmazaan Gevulde Kipfilets met Pastasalade

Omschrijving

Pasta salade was tijdens mijn studie altijd mijn lievelings maaltijd op een warme zomerse dag. Je kan er allerlei groenten en kruiden in kwijt en maakt er zo steeds iets anders van.

Om het onszelf makkelijk te maken kochten we altijd kant en klare pesto, maar je kan deze natuurlijk ook zelf maken, doe hiervoor een flinke bos basilium in een keukenmachine met een snuf zout, een teen knoflook, sap van een halve citroen, een eetlepel pijnboompitten en een eetlepel parmezaan. Even malen, en een flinke scheut olie erbij. Dat is het.

Dit is een heel lekker gerecht voor je net thuis gekomen puber (van sport of school) of asl je zelf lekker buiten bezig bent geweest in de zomer

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de parmezaan in dunne plakken.
     
  3. Snijd de kipfilets horizontaal open, vul ze met de kaas en de pesto. Leg de salieblaadjes bovenop de kipfilets en omwikkel met de plakken rauwe ham. Bak de kipfilets op een bakpapiertje in 25 minuten gaar in de oven.
     
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water tot de pasta lauw is en schep de pesto erdoor.
     
  5. Snijd de tomaten in halfjes of kwartjes en maak van de courgette linten met een dunschiller. Snijd de rode ui in reepjes.
     
  6. Schep de pasta om met de groenten en de sla. Maak eventueel af met extra geraspte parmezaan.
     
  7. Halveer de kipfilets voor het serveren en serveer ze op de pastasalade. Schep eventueel het bakvocht van de kipfilets over de pastasalade.