Myrthe's Blue Zone Gevulde Okinawa Aardappel

Myrthe's Blue Zone Gevulde Okinawa Aardappel

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Begin voor het koken met het weken van de mungbonen. Weeg 200 gram af en doe de bonen in een schaal met ruim water. Laat ze minimaal 8 uur weken. Zet ze dus ´s avonds of ´s morgens vroeg in het water. Langer dan 8 uur weken is geen probleem.

  2. Warm de oven voor op 180 graden en was de zoete aardappels. Leg de natte zoete aardappels in een ovenschaal en schuif ze in de oven. Het ligt aan de grootte van de aardappels hoe lang ze nodig hebben om gaar te worden maar houd 45-60 minuten aan.

  3. Kook ondertussen de mungbonen 20-30 minuten totdat ze gaar zijn in ruim water zonder zout (anders worden de velletjes stug).Laat ze na het koken goed uitlekken.

  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne halve ringetjes.

  5. Verwarm ghee of olie in een hapjespan en fruit de ui,knoflook en prei glazig. Snijd de shiitake fijn en voeg deze samen met de zeewier toe. Bak kort totdat de shiitake begint te slinken. Voeg de bonen en sojasaus toe en roer kort om. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper.

  6. Haal de aardappels uit de oven als ze gaar zijn. Halveer de aardappels, lepel een deel van de aardappel een klein beetje uit, zodat er een klein holletje ontstaat en voeg het ´kruim´ toe aan het bonenmengsel. Vul de aardappels met het mengsel, bestrooi met sesamzaad en zet nog heel even in de warme oven zodat het geheel goed warm geserveerd kan worden.

Recept: Myrthe Johansen
Koken & Fotografie: Kruimel.